9 KESAN SAMPINGAN COLLAGEN SHAKLEE

Makan Collagen shaklee ada kesan sampingan ???
Biar betul kan...

Sebelum saya cerita kepada anda apakah kesan sampingannya...mai saya cerita apa itu kolagen.
Ada yang dah tau, tapi ada juga yang kurang tahu apa sebenarnya yang dikatakan kolagen itu !

Apa itu Kolagen ??

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi
30% daripada keseluruhan protein di dalam badan. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan. Kolagen terdapat pada kornea, kanta mata, kulit, salur darah, keratin (rambut & kuku ), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum serta tisu dan organ seperti buah pinggang, jantung serta sistem limfatik.

Jadi, kenapa kita perlu pada sumber kolagen luar ??

Ini kerana penghasilan kolagen akan berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun. Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian.
Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada.
Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Disinilah suplement kolagen memainkan peranannya untuk kita. Bukan sekadar untuk kecantikan kulit saja tapi ianya sangat bermanfaat untuk penyakit seperti osteorthritis (sakit sendi), osteoporosis, dan arterioclerosis.


Kenapa perlu pilih Collagen Powder Shaklee ??

Pemilihan suplement kolagen di pasaran perlulah berhati-hati. Supaya tiada kesan sampingan yang buruk dialami jika tersilap memilih kolagen buatan.  Oleh sebab itu pilihan yang terbaik adalah Collagen Powder keluaran shaklee.

Ini kerana collagen shaklee terdiri daripada 400mg proprietari RSS collagen (red snapper scale) iaitu sisik ikan merah. Kajian telah membuktikan bahawa collagen powder shaklee terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah serta menghilangkan kedutan. Hanya penggunaan selama 8 minggu sahaja mampu memperbaiki kulit anda supaya lebih anjal, gebu dan cantik !

Collagen powder shaklee juga mengandungi kolagen yang tulen dan berkualiti tinggi dan diekstrak dari sisik ikan merah (ikan merah adalah sumber kolagen terbaik kerana daya ketahanannya)
Molekulnya yang ringan memudahkan penyerapan oleh badan dan memberi kesan yang cepat dan hebat !

Collagen powder shaklee juga mengandungi 7 bahan tambahan termasuk Vitamin B dan C yang menyokong kecantikan dalaman dan luaran.

Lihat sahaja manfaat terbaik collagen powder shaklee

  • Anti penuaan
  • Melembapkan kulit
  • Mengembalikan keanjalan kulit
  • Mencerah
  • Menegang
  • Menyubur
  • Meningkatkan pergerakan !







Apa pula kesan sampingannya ???

Kesan sampingannya...... apabila anda megambil collagen powder shaklee ia akan
  • MELEMBABKAN KULIT SEHINGGA 90%
  • MENGURANGKAN KEKASARAN DAN KEKERINGAN SEHINGGA 75%
  • MENINGKATKAN PENAMPILAN KESELURUHAN SEHINGGA 71%
  • MELEMBUTKAN DAN MELICINKAN KULIT SEHINGGA 69%
  • MENGEKALKAN MEKAP ANDA SEHINGGA 60%
  • MENINGKATKAN KEANJALAN, KETEGANGAN DAN ELASTISITI SEHINGGA 55%
  • MENEBALKAN RAMBUT SEHINGGA 54%
  • MENINGKATKAN KESERIAN, TONA DAN WARNA KULITSEHINGGA 50%
  • MENGURANGKAN GARIS HALUS DAN KEDUTAN SEHINGGA 18%
Hehehe....menarikkan kesan sampingannya ! Saya sendiri pun teruja nak memilikinya....

Jadiii...dapatkan segera ! Hanya ada sehingga akhir tahun ini sahaja. Itupun sehingga stok masih ada !


"Atas sebab perubahan garis panduan pendaftaran produk , Collagen Powder Shaklee akan dihentikan penjualannya selepas Disember 2014 dan akan mengambil masa 9-12 bulan untuk kembali di pasaran. Oleh sebab itu Shaklee memberikan promosi hebat BUY 3 FREE 1 kepada anda yang disayangi sehingga stok masih ada ! " 

Terhad sehingga 31 December 2014 sahaja !

Promosi akan tamat bila-bila masa sahaja dari sekarang jika stok sudah kehabisan..Dapatkannya sebelum terlambat ya!!




Belanja sikit testimonial hebat collagen powder shaklee !


Gambar di atas : Pn. Najihah Sudi ~pengedar tegar shaklee


Gambar diatas : Pn. Syasya ~Sideline shaklee saya yang hebat !


Gambar di atas: Master Nadiah Suhaidi yang gojes


Gambar di atas : Miss Farnaz Legacy

Semua testimonial di atas adalah testimoni benar dari group jutawan susur galur  saya. Bangga tengok testimoni hebat mereka. Anda ?? Bila lagi ??




JADI....Jangan tunggu lagi
Jom dapatkan konsultasi percuma dari saya
Saya sedia membantu anda~!!

P/S : Untuk harga yang lebih jimat jom jadi ahli shaklee bersama saya. Bagaimana ?
         Jom klik link ni KEAHLIAN SHAKLEE


HUSNA  012-5533 754
Your Shaklee Independent Distributor SID 918035
 





Pemakanan Sihat Dengan INDEKS GLISEMIK (GI)

Apa tuuu indeks glisemik ??
Sekarang ni ramai yang dah tau dan ambil berat tentang indeks glisemik (GI) terutama pesakit dibetes.

Indeks glisemik (GI) merupakan kadar ukuran kualiti untuk karbohidrat dalam sesuatu makanan, berdasarkan seberapa pantas karbohidrat tersebut menaikkan paras gula dalam darah.
Ada banyak faktor yang mempengaruhi GI seperti kualiti makanan, jumlah dan jenis karbohidrat (contohnya~serat dan glukosa), tahap pemprosesan makanan, kandungan protein dan lemak, keasidan dan lain-lain.

Dalam skala indeks glisemik, nombor indeks bermula dari 0-100, dimana 0 adalah makanan dan minuman yang tidak mempunyai kandungan karbohidrat manakala 100 pula adalah skor rujukan untuk glukosa tulen.
Biasanya GI untuk makanan terbahagi kepada 3 kategori iaitu :
  • GI rendah (di bawah paras 55)
  • GI sederhana ( antara 56-69)
  • GI tinggi (melebihi paras 70)
Makanan dengan GI yang tinggi akan menaikkan kadar gula dalam darah dengan mendadak manakala makanan dengan GI yang rendah akan menaikkan paras glukosa secara beransur-ansur.

Jadi, sejauh mana GI ni mempengaruhi kualiti kehidupan kita seharian ??
Mengapa GI dalam makanan perlu dianggap penting ??

Okay, oleh kerana makanan yang mempunyai kandungan GI yang rendah akan menaikkan paras gula/glukosa secara beransur-ansur, ia akan memberikan perasaan PUAS selepas makan dan akan rasa KENYANG lebih lama yang akan menyebabkan tabiat makan secara berlebihan dapat dikurangkan.

Berbanding dengan indeks GI tinggi menyebabkan peningkatan perembesan tenaga oleh badan tetapi ianya sangat singkat. Jadi, perut cenderung untuk terus LAPAR semula walaupun baru sahaja lepas makan.
Ini akan menyebabkan kita akan terus makan secara berlebihan kerana rasa TIDAK PUAS tersebut.

Menurut kajian yang dijalankan oleh para pakar di Diabetes UK, mengikut diet yang mengandungi banyak makanan yang mempunyai nilai GI yang rendah dapat membantu mencegahatau mengurangkan risiko mendapat DIABETIS JENIS 2, meningkatkan tahap KOLESTROL BAIK dan mengurangkan risiko PENYAKIT JANTUNG.

Sumber : Berita Harian, 29 September 2014

Jadi...dalam Shaklee produk hot mana yang mempunyai INDEKS GLISEMIK yang rendah??
Jawapannya Energising Soy Protein (ESP) dan Mealshakes

Mari kita tengok dan baca...


 ESP kaya dengan protein yang tinggi, indeks glisemik yang rendah, dan memberkalkan nutrisi yang penting kepada anda dan juga keluarga~!!


ESP adalah dalam kategori makanan rendah GI dengan gred GI cuma 39 sahaja.
Dengan segelas ESP sahaja, anda telah mengambil sejumlah 14gram protein yang mampu membuat anda berasa kenyang lebih lama. ESP membantu untuk bertahan dari rasa lapar lebih lama dan sangat membantu memberikan tenaga berpanjangan untuk mereka yang aktif dan  sentiasa menggunakan tenaga dalam aktiviti harian.

Semakin tinggi nilai GI sesebuah karbohidrat, maka semakin banyak insulin yang akan dirembeskan kerana tindakbalas karbohidrat tersebut. ESP adalah diet rendah GI yang membantu memastikan insulin dirembeskan dengan kadar yang lebih perlahan sesuai dengan keperluan pesakit kencing manis.




Penerangan : Indeks Glisemik Tinggi dan Rendah
Anda boleh banding dan fahaminya !


Setiap hidangan ESP bersamaan 14g protein, 8gm karbohidrat dan 
500mg kalsium yang telah melengkapi diet harian anda~!



Mealshakes juga mempunyai indeks glisemik yang rendah~! 
Baik untuk kanak-kanak yang sedang membesar...


MEALSHAKES adalah minuman kesihatan yang mengandungi 19 vitamin dan mineral yang kaya dengan serat dan rendah index glisemik. Ianya berbentuk serbuk dan boleh dibancuh dengan apa-apa minum kegemaran.  Mealshakes mengandungi 9 asid amino dalam nisbah yang seimbang untuk kesejahteraan tubuh badan. 
Mealshakes boleh dinikmati seisi keluarga. Nutrisi lengkap yang ada dalam mealshakes boleh memenuhi keperluan zat badan yang tak dapat diperolehi dari sumber makanan harian. Antara kelebihan utama mealshakes adalah 
  • Membekalkan nutrien kepada sel - membantu dlm pembentukan sel kulit, kuku, rambut dan organ-organ lain 
  • Mengelakkan sembelit - kandungan serat dalam mealshakes memberi serat yang membantu melancarkan pembuangan 
  • Menjaga kesihatan tulang dan gigi kerana kandungan kalsium 
  • Memberi tenaga yang berpanjangan kerana Mealshakes mengandungi index glisemik rendah 
  • Bertindak sebagai antioksidan yang menghalang radikal bebas dari merosakkan sel dan antipenuaan kerana kandungan vitamin A, C dan E.  

JADI....Jangan tunggu lagi
Jom dapatkan konsultasi percuma dari saya
Saya sedia membantu anda~!!

P/S : Untuk harga yang lebih jimat jom jadi ahli shaklee bersama saya. Bagaimana ?
         Jom klik link ni KEAHLIAN SHAKLEE


HUSNA  012-5533 754
Your Shaklee Independent Distributor SID 918035


2 NOVEMBER 2014

Ini 2 haribulan November punya cerita..Birthday my hubby...
Just celebrate ala kadar saja..
Kek tu beli saja...heheh..tak berkesompatan nak buat...

Selamat hari lahir untuk encik hubby (dah wish aritu) hihi...
Semoga encik hubby sentiasa menjadi husband dan abah yang penyayang kepada kami
Kami berdua sayang abah a lot~!!
We luv u Abah !

Encik Husband dan kek bufdaynya~~

Abah yang dipaksa berpossing oleh mummy..hehehe...jangan marah naa...

Tengok makanan steamboat yang melampau tu....haha...sebelum keluar rumah saya dah ambil 2 biji Phytocol..Encik hubby pun dah siap telan 2 biji jugak...nyah kolestrol sebelum ia berani menempek !!
Watttchhaaa~~!!!!!!
Info PHYTOCOL-ST boleh klik sini yaa... PHYTOCOL-ST GOJES


Mummy dan Cik Dina menumpang ja..hehehe...


Kalau hampa semua nampak kek tu macam cantiikkk ja kan...boleh la order kat kak si cantik manis di facebook beliau Rohaya Abu Bakar
Confirm puas hati....roti sarang lebahnya pun sedap tau..nak order mai habaq kat cek...nanti cek sampaikan hehe....


HUSNA  012-5533 754
Your Shaklee Independent Distributor SID 918035

PHYTOCOL-ST SHAKLEE

MARI MENGENAL PRODUK PALING LATEST DI SHAKLEE

Produk penjagaan kesihatan yang paling terbaru di shaklee adalah PHYTOCOL-ST
100% bahan semulajadi khusus untuk kesihatan anda
Fungsi terhebatnya adalah untuk menurunkan paras kolesterol tanpa mengira faktor usia



 APAKAH KEISTIMEWAAN PHYTOCOL-ST ?

  • Diperbuat daripada campuran bahan semulajadi yg mengandungi sterols & stanols tumbuhan yg dikenali sebagai phytosterols
  • 4 biji Phytocol-ST sehari bersamaan 2000mg phytosterols yg diperlukan untuk menurunkan paras kolesterol manusia dewasa
  • Kandungan phytosterols di dalam Phytocol-ST telah diperakui oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) untuk membantu menurunkan paras kolesterol
  • Tidak mengandungi perisa, pewarna, pemanis dan juga pengawet tambahan
  • Dijamin halal, selamat & berkesan
  • Tidak mempunyai kesan sampingan yg buruk



 TAHUKAH ANDA ???

Untuk mendapatkan fitosterol yang mencukupi iaitu 2000mg setiap hari, anda perlu makan
  • 200 batang lobak merah
  • 70 keping roti gandum
  • 425 biji buah tomato
Biar betulll ???? Itu bukan sebulan atau seminggu tapi dalam 1 hari! Mampukah anda ??

Haha...mesti la tak mampu kan...jadi shaklee dah cipta produk terbaikk untuk anda consume setiap hari. Tak payah susah-susah. Tinggal buka penutup botol, ambil 2 tablet dan telan saja. Dengan air la...kang tercekik naya~! hihihi....




jADI....Jangan tunggu lagi
Jom dapatkan konsultasi percuma dari saya
Saya sedia membantu anda~!!

P/S : Untuk harga yang lebih jimat jom jadi ahli shaklee bersama saya. Bagaimana ?
         Jom klik link ni KEAHLIAN SHAKLEE 

HUSNA  012-5533 754
Your Shaklee Independent Distributor SID 918035
 

Camno niii ???

Entry hari ni pasal sup ikan yang ku buat pagi tadi...buat untuk Cik Dina sekali..untuk hantar rumah pengasuh...yela ari ni kerja kan...
Macam tak puas hati sikit sebab tak sesedap macam ummi ku buat..huaa..
Tapi tak la tak sedap langsung..hehehe (nak juga puji diri)
Cuma tak ada kick lorr...

Mungkin cara saya buat sangat simple kot
~bawang putih, bawang merah, kulit kayu manis, dan bunga lawang saya tumis
~lepas naik bau masukkan carrot dan air
~tunggu air mendidih then masukkan ikan, garam, lada hitam (saya pakai yang serbuk jaa)

**daun bawang,daun sup dan biji  lada hitam saya takdak...mungkin kah sebab ni??

Ada sesiapa tak nak share resepi sup ikan dengan saya...teringin nak buat yang rasanya mengancam gitu ~!
Apapun sup ikan tu telah pun selamat dimakan...hehehe....

Inilah ghupanya sup ikan merah ku....

 Tak lupa juga sotong & brokoli gorengku nak berselfie....hehehe


Janji konyang perut~! Wehhh sebelum tu saya dah telan mee goreng sepinggan..ahaha..takpa satgi kita telan Lecithin 3 biji naaaa.....


HUSNA  012-5533 754
Your Shaklee Independent Distributor SID 918035
 

HERB-LAX


PERBEZAAN SHAKLEE / SHAKLEE DIFFERENCE

Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat.
Ia mengandungi 9 Herba semulajadi iaitu :
  • alfalfa leaves
  • senna leaves
  • anise seed
  • blue malva flower
  • buckhorn bark
  • licorice root
  • rhubarb root
  • fennel seed
  • culver's root
Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.


MANFAAT UTAMA
  • Pembersihan najis yang tersekat
  • Merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • Membantu masalah sembelit
  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsungnya membantu masalah sembelit
  • Membantu mengempiskan perut
  • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut

CADANGAN PENGAMBILAN

Sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan dalam air panas sebagai minuman teh herba
Untuk kesihatan berpanjangan: 
  • 2 kali seminggu - 4 biji setiap kali sebelum tidur 



Untuk pembersihan usus / detoksifikasi, melawan kanser, dan mengawal berat badan 
  • 2 kali sehari - 3 biji setiap kali (selepas makan dan sebelum tidur)

PERINGATAN !!!

  • Mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit-birit pada peringkat awal pengambilan
  • Di bawah keadaan usus yang normal, Herb-Lax menampakkan kesan dalam tempoh 8-12 jam selepas pengambilan
  • Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos pengambilan kepada 5-8 biji dan boleh kembali kepada dos biasa setelah proses penghadaman / pembuangan kembali normal



Dapatkan konsultasi percuma dari saya
Saya sedia membantu anda~!!

P/S : Untuk harga yang lebih jimat jom jadi ahli shaklee bersama saya. Bagaimana ?
         Jom klik link ni KEAHLIAN SHAKLEE 


HUSNA  012-5533 754
Your Shaklee Independent Distributor SID 918035
 


PENANGAN OSTEMATRIX

Saya pernah ada sejarah accident
Ligamen tercabut , doc operate dan cantum balik guna skru
Akibat dari peristiwa tu kaki saya selalu kejang dari lutut sehingga kebawah..
Setiap kali kejang urat tu berlaku memang tak dapat nak bergerak langsung
Tuhan saja yang tau betapa sakitnya masa tu

Masa masuk universiti hampir setiap malam kaki saya akan kejang
Mana taknya di UUM sebelum ada transport saya akan berjalan kaki ke kelas..penggunaan kaki sangat banyak la kan..

Sampai la selepas saya kenal shaklee, hidup mula berubah
NO kejang kaki lagi
Seriuss...masa pregnant baru kenal shaklee sikit-sikit, so kena la simpul biawak tu..wajib ~!

Masa dalam pantang saya mengadu pada "mak" shaklee saya macam mana nak hilangkan sakit pinggang.
Al maklum la bersalin secara ceaser dan banyak menunduk untuk mandikan anak, pakaikan lampin anak.
Then Fiza cadangkan saya Ostematrix shaklee..Mula-mula makan untuk sakit pinggang ja.
Tapi tak sangka semakin hari saya perasan saya tak kena kejang urat lagi. Alhamdulillah...
Betapa syukurnya saya..

Bukan setakat hilang kejang kaki..bonus yang saya dapat sembelit pun tiada lagi. Kalau dulu memang saya sembelit teruk...huiii..tak mau dikenang dah.
Sekarang sebelum tidur telan 4 biji Ostematrix esok pagi bangun membuang lancar saja..seriuss~!!

Bagaimana Ostematrix membantu saya ???



Cuba anda lihat sendiri kandungan terbaiknya.
  • 1000mg KALSIUM, 400mg MAGNESIUM, 400IU VITAMIN D, BORON,     MANGAN,TEMBAGA & ZINK
  • Semua kandungan di dalam Ostematrix ini mampu membantu anda mendapatkan kalsium seharian secara maksimum tanpa perlu bergantung dari sumber lain
  •  
Seperti yang anda dapat lihat di atas Kalsium sangat PENTING untuk kesihatan otot,tulang dan ligamen bukan.
Di sinilah ostematrix memainkan perana di dalam masalah saya. Ligamen tercabut ! Sendi-sendi pun tidak dapat bekerja dengan baik. Akibatnya kekejangan urat sering berlaku.
Magnesium di dalam Ostematrix juga membantu hidup saya jadi lebih baik yang mana ia mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya.
Sebab tu lah wajib kita pilih OSTEMATRIX shaklee sebab ia terkandung KALSIUM & MAGNESIUM yang sangat diperlukan untung tulang, otot dan sendi kita.
Yang paling penting ia sudah terbukti secara ujian klinikal & penyelidikan.

Kena cuba sendiri baru tahu.
Saya sarankan sangat untuk ibu-ibu hamil, ibu berpantang, ibu yang menyusukan anak.
Memang kalsium sangat-sangat diperlukan ketika ini.
Anda tak percaya ??? Nanti anda alaminya sendiri dan cuba ostematrix shaklee.
Mesti anda kata ia ubat ajaib ~!! hehehe... bukan overclaim ya.... :)

Dapatkan konsultasi percuma dari saya
Saya sedia membantu anda~!!

P/S : Untuk harga yang lebih jimat jom jadi ahli shaklee bersama saya. Bagaimana ?
         Jom klik link ni KEAHLIAN SHAKLEE



HUSNA  012-5533 754
Your Shaklee Independent Distributor SID 918035
FB Page :Dina Health Care


SET BERPANTANG RINGKAS TAPI MANTAP ~!!

Proses mengandung dan melahirkan anak bukan satu proses yang mudah. Ibu selepas bersalin kehilangan tenaga yang banyak. Begitu juga semasa anak dikandung, banyak nutrisi ibu yang telah kurang. Hormon badan ibu juga berubah.

Menurut artikel Dr.Zubaidi, "proses pemilihan makanan selepas melahirkan anak atau semasa pantang adalah satu aspek kesihatan yang amat penting kerana ia memainkan peranan untuk mengembalikan semula tahap keseimbangan hormon, mineral dan lemak yang penting (essential fatty acid) yang telah digunakan semasa hamil dan ketika proses melahirkan anak."

Sebab itu pada zaman dahulu, nenek moyang kita sangat menitikberatkan soal penjagaan wanita di dalam pantang. Apa yang dimakan perlu dijaga, bertungku, pengambilan daun-daun herba dan juga jamu. Jika silap di dalam penjagaan semasa berpantang, bukan sahaja ianya memberi kesan kepada ibu, tetapi juga anak yang baru dilahirkan.

Jadi, dalam shaklee kami mencadangkan beberapa set mudah untuk diambil semasa berpantang. Set ini diyakini selamat, tidak panas seperti kebanyakan jamu-jamu di pasaran, dan yang paling penting ianya diperakui oleh doktor-doktor yang bertauliah. Yang paling dijamin kerana ianya mempunyai kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Pada awal-awal pengenalan shaklee, kami mencadangkan 4 jenis vitamin untuk diambil iaitu VITA-LEA, VITA-C 500mg, B-COMPLEX dan ZINC. Tetapi ibu-ibu boleh 'add on' ESP dan OSTEMATRIX sebagai pelengkap tambahan.

TAPI hari ini saya nak cerita set bajet yang ringkas tapi mantapp !! Mantap sebab penjelasannya disokong hebat dari Dr. Zubaidi sendiri..Set berpantang yang dicadangkan adalah gabungan antara Energizing Soy Protein ~ESP dan juga VITA-LEA. Kenapa ia hebat ?
Boleh juga layari kupasan lanjut dari Kupasan Dr. Zubaidi

Okay kita teruskan konsultasi khas dari pengedar shaklee anda yang kiut :) hehehe....

KENAPA VITA-LEA ???

Vita-lea shaklee mempunyai kandungan yang sangat diperlukan oleh ibu hamil dan selepas bersalin antaranya ialah: (rujuk gambar)



Anda boleh lihat sendiri kandungan lengkapnya iaitu :
~Vitamin A, Vitamin C, Vitamin D3, Vitamin E, Vitamin K, Thiamin, Riboflavin, Niacin, Vitamin B6, Acid Folic, Vitamin B12, Calcium, Iron, Zinc, Boron...huiiii memang banyak lah kan... Jadi memang betul la kan apa yang anda baca selama ni Vita-lea ni memenuhi nutrisi harian anda.

APA KELEBIHAN VITA-LEA IRON FORMULA NI??
  • mempunyai 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak dari sayuran dan buah
  • mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting 
  • diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang
  • merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia
  • mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil
  • ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-lea shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65% **
KENAPA VITA-LEA PENTING UNTUK WANITA LEPAS BERSALIN ???



Seperti yang anda boleh  lihat kandungannya tadi , Vita-lea hampir memenuhi semua sumber dari B-Complex,Zinc dan Vita-C. Jadi jika anda hanya ambil Vita-lea bersama ESP ia sudah melengkapi keprluan berpantang anda.

Okay mari kita tengok satu-satu :

1) Vita-lea Iron Formula mengandungi ZAT BESI atau IRON yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Seperti yang kita tahu ibu bersalin kehilangan banyak darah kan. Jadi iron ni sangatlah penting. Jika ibu kekurangan iron dalam badan boleh menyebabkan ibu letih dan tidak bermaya. Tenaga yang banyak diperlukan oleh ibu untuk kembali pulih dari keletihan selepas melahirkan anak, begitu juga untuk menyusukan bayi.

2) Di dalam vita-lea juga mengandungi Vitamin B kan. Jadi ia melengkapi keperluan vitamin B untuk ibu dalam pantang. Kepentingan vitamin B ini adalah untk menstabilkan semula hormon dalam badan ibu. Ia juga membantu ibu mempunyai emosi yang lebih seimbang. Sebab itu kami SID shaklee selalu panggil vitamin B adalah vitamin gembira~! Ibu akan lebih bertenaga dan ceria dan takkan murung atau keletihan terlampau apabila perlu bangun menyusukan bayi setiap malam.

3) ZINC juga terdapat di dalam Vita-lea shaklee. Penting ke zinc ?? Sangatlah penting untuk proses baik luka. Lebih-lebih lagi jika ibu bersalin czer. Zinc membantu proses baik luka di luar juga luka dalaman iaitu rahim. Pengambilan zinc bagi ibu menyusu akan membantu bayi membesar dengan baik. Zinc juga membantu masalah "sejuk" ibu-ibu berpantang serta masalah rambut gugur ibu-ibu lepas bersalin.

4) 120mg kandungan Vitamin C yang terdapat di dalam setiap 2 tablet vita-lea. Okay yang ni option. Jika anda nak lebih pengambilan vitamin C harian anda, anda boleh ambil Vita-C 500mg shaklee di mana ia bersamaan 7 1/2 biji oren setiap hari. Vitamin C bukan saja penting untuk ibu berpantang tetapi juga untuk semua golongan tidak mengira jantina atau usia (kanak-kanak 2 tahun ke atas). Kenapa vitamin C penting untuk ibu berpantang ni ?? Ia membantu dalam membaik pulih sel tisu yang rosak selepas bersalin. Pengambilan Vitamin C juga sangat penting untuk menyembuhkan luka bersalin untuk yang bersalin normal juga yang bersalin secara ceaserian. Selain itu ia juga dapat meningkatkan tahap imunisasi ibu untuk mengelakkan dari mudah terkena jangkitan demam dan selsema.
Bonus yang ibu-ibu dapat ianya mencantikkan kulit kerana vitamin C bertindak merangsang pembentukan kolagen !!

Cukup lengkap bukan !!



Macam mana pula dengan ESP ?? Kenapa ibu berpantang perlukannya??

ESP adalah sumber protein terbaik untuk ibu-ibu berpantang dan menyusukan anak. Ia memberi tenaga berpanjangan dan membantu melancarkan penghasilan susu ibu. Milkbooster terbaik kepada ibu menyusu (tetapi dengan cara supply & demand).

Bukan itu saja, Bonus yang ibu-ibu dapat ianya mampu mencantikkan dan menyihatkan kulit, kuku serta rambut !

Jadi tunggu apa lagi ??? Bagi ibu-ibu yang nak tengah hamil, atau lagi beberapa hari lagi nak bersalin elok sangatlah ambil set berpantang shaklee ni. Anda akan teruja kelainan berpantang dengan set berpantang shaklee. Tiada lagi letih , stress berpanjang dan yang paling seronok susu ibu pun melimpah ruah. Anak sentiasa kenyang, ibu ceria dan cantik !

Mesti cuba sebelum membuat perbandingan. Saya dah berpantang dengan shaklee. Ramai customer saya juga dah berpantang dengan shaklee. Semua memberi feedback yang sangat baik !

Anda juga mahu ? Jom buat tempahan anda sekarang !


p/s: jika anda mahu harga yang jimat jom jadi ahli bersama saya~! Pasti jimat berganda !

ESP~SOY PROTEIN ISOLATE POWDER ~ PROTEIN ISOLATE PERTAMA DUNIA~!!!

1961 ~ 2014 ~ 53 YEARS !!
Kita selalu ja makan atau minum produk-produk makanan berunsurkan soya kan. Yang mana selalunya kita boleh dapat dari air soya itu sendiri, tempe, tauhu, dan soya juga boleh kita dapat dalam bentuk tepung atau serbuk yang kita panggil protein soya. Hari ni nak cerita sikit kepada anda semua tentang protein soya @ soy protein.

Tahukah anda ??? Terdapat 3 JENIS soy protein yang berbeza.

1) SOY PROTEIN ISOLATE

Bagaimana terhasilnya soy protein isolate ni?? Ianya terhasil dari soy protein concentrate yang diasingkan kaborhidrat daripadanya, yang menjadikannya protein soya paling 'pure'. Dimana kandungan protein di dalamnya hampir 90%.

2) SOY PROTEIN CONCENTRATE

Ini adalah protein soya yang diasingkan dari bahan larut air dan lemak dari serbuk kacang soya. Hanya 65% kandungan protein dalam soy protein concentrate. Dan oleh sebab itu rasa soya masih kekal kerana karborhidrat didalamnya masih ada.

3) TEXTURED SOY PROTEIN

Protein soya ini melalui proses "extrusion" iaitu proses mengubah minyak kacang soya menggunakan air proses semulajadi, kemudian dimasak, dibebaskan dan melalui proses pengeringan. Oleh sebab itu ia menyebabkan teksturnya menjadi padat dan kasar





Perbezaan proses-proses yang dijalankan ke atas protein kacang soya ini menyebabkan iaya kekurangan khasiat dan memberi kesan buruk ke atas protein soy tersebut. Antara proses-prose yang mengurangkan khasiat malah memberi kesan yang buruk terhadap soy protein isolate adalah

1)Diproses dengan suhu yang tinggi
2)Pengasingan dibuat dengan menggunakan alkohol
3)Penggunaan bahan kimia semasa proses dijalankan

Oleh sebab itu, wajralah untuk kita memilih isolate protein soy yang terbaik sebagai menu dalam diet harian kita. Elakkan dari soya yang meningkatkan risiko kanser. Pilih yang selamat dan semestinya ESP Shaklee yang dijamin berkualiti proses pembuatannya.




KENAPA PENTING PROTEIN UNTUK KITA  ???

  • Kerana ia merupakan bahan utama dalam pembentukan organ dan tisu dalam badan serta komponen utama untuk hormon manusia.
  • Juga merangsang fungsi psikologi
  • Setiap organ kita memerlukan protein
  • Masalah kekurangan protein boleh menyebabkan : 
                 - Sistem imun lemah dalam melawan penyakit
                 - Masalah lebihan air yang tinggi dalam badan
                 - Kehilangan kepejalan otot
                 - Perubahan warna rambut
                 - Pertumbuhan terbantut
                 - Masalah penghadaman
                 - Masalah penghasilan darah dan hormon
                 - Masalah ini akan menyebabkan kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa
                   kepada kematian



KENAPA PERLU PILIH ESP SHAKLEE UNTUK SOY PROTEIN DALAM DIET HARIAN KITA????

  • ESP telah mendapat pengiktirafan setelah menjalani ujian klinikal di seluruh dunia
  • Kacang soya yang digunakan adalah NON-GMO iaitu tidak diubahsuai secara genetik
  • Suhu yang rendah digunakan semasa peringkat pemprosesan bagi melindungi kualiti dan nutrisi yang ada pada ESP.
  • 30 Kilogram kacang soya telah digunakan untuk mendapatkan 1 kilogram ESP Shaklee !!!
  • ESP shaklee mempunyai indeks glisemik yang rendah~ sangatlah sesuai utk pesakit diabetis
  • Kandungannya yang memang mantap iaitu terdiri dari THIAMIN@VITAMIN B1, IRON, NIACIN, RIBOFLAVIN, KALSIUM, VITAMIN B6.

Nak tau apa yang best tentang kandungan tu semuaaa ??? Tunggu di entri lain pula ya...panjang benorr dah rasanya...ok camana? Dah faham apa itu ESP?? Kacang soya apa yang digunakan ?? Rasa-rasanya best tak ESP? Memang sangat awesome la kan....So...tuggu apa lagi...mai la order !!



Hargai keringat ayah ~


Sungguh...tiada yg lebih membahagiakan mempunyai ibu dan ayah...
Berbahagia dan bersyukurlah jika anda dilahirkan dalam keluarga yang sempurna..
Hargai keringat ayah..hargai kasih ibu...

Sungguh saya terkesan dengan penulisan di blog gentarasa..seorang penulis yang hebat Ustaz Pahrol Mohamad Juoi..Tajuk yang tertulis "PETUA AYAH"

Saya juga nak berkongsi kisah saya yang berkait dengan "PETUA AYAH" ini..

Saya sangat mengagumi keringat dan semangat ayah yang saya panggil dari kecil "ABAH"... Abah orang yang sangat teliti dalam mendidik kami adik beradik..walaupun kami rasa abah garang..hakikatnya abah bukan garang..tapi abah cukup tegas dalam menyampaikan kasih sayangnya..

Dari kecil sampai besar kami tak pernah kurang apa-apa..abah melengkapkan apa yg kami mahu..Walaupun kami hidup sederhana tapi segalanya cukup..Bila kami sakit,abah lah orang yg paling risau dan menjaga kami siang dan malam..Sungguh tak terhitung kasih dan sayang abah..
Masa kecik-kecik takut nak minta duit dengan abah..selalu pakai ummi la jadi perantara kan...kadang-kadang abah "bunyi-bunyi" dulu tapi abah tetap bagi..Dulu tak tau nak nilai betapa susahnya nak keluarkan walau sekeping nilaian seringgit..Tau minta saja..

Masa masuk universiti..dah boleh faham sikit-sikit..awal-awal semester akan guna duit pinjaman ptptn dulu sebaik mungkin..sebolehnya bila nak beli buku-buku rujukan takkan minta dengan abah..sedar betapa sukarnya abah nak spent untuk kami adik beradik..tapi di akhir-akhir semester barulah dok minta dengan abah..nak telefon,sms abah segan sebenarnya..tapi terpaksa nak duit makan..hee...telefon@sms pagi..tengahari atau petang pasti abah dah bank in kan duit...abah tak tau nak transfer2 duit dulu..time rehat abah akan bergegas pergi bank untuk masukkan duit..bila abah sms..duit dah masuk..syukur tak terkata..tak pernah lupa untuk ucap "terima kasih abah"
Hee..dulu kat universiti buat part time jaga lab komputer kolej..bolehla tampung duit makan sedikit sebanyak..Ingat lagi kenangan jaga lab tu..asal ada ruang kosong dalam jadual kuliah akan isi dengan jaga lab...bila tiba-tiba ahli-ahli kumpulan nak buat perbincangan yg kena dgn waktu jaga lab mula la sedih...duit melayang..hehe...tapi pengajian lagi penting kan...kenangan...

Sekarang...dah hampir 3 tahun memerah keringat sendiri mencari rezeki...Bila dapat gaji mula-mula dulu malu nak bagi pada abah..almaklum gaji abah sekarang 3X ganda pada gaji saya...tapi sebenarnya keberkatan memberi itu yang utama...selalu tak dapat banyak pun bagi abah..kadang-kadang RM100 kadang-kadang RM50..kadang-kadang abah tak mau ambik pun...tau anaknya susah..hehe..
Tapi tak sangka..abah tak pernah guna duit yang saya bagi...abah simpan setiap bulan dalam almarinya..sampai satu hari abah teringin nak pakai smartphone...dia tanya pendapat anak-anaknya smartphone jenis mana yang ok...abah bawa keluar duit.."abah ada RM700..nak beli dalam lingkungan ni..ni duit yang Intan bagi...abah simpan ja.."  Huhu..waktu tu Tuhan saja yg tahu..nak menitis air mata...Walaupun kecil saja jumlahnya..tapi abah nak buat beli smartphone untuknya sedangkan abah mampu beli lebih pada harga tu...

Sedih juga kadang-kadang ada jugak bulan yang tak bagi pada abah..tapi teringat kata-kata jutawan shaklee Kak Cery(semua mesti kenal ni)...Kalau nak bagi duit pada mak ayah bukan yang dah jadi baki..tapi yang awal-awal dh diasingkan dari gaji kita...INSAF ! 10% daripada gaji kita jika nak diikutkan perlu diasingkan bagi pada mereka...Lepas ni kena jadi lebih baikkk!!

Cukuplah cerita kisahku dengan abah...anda bagaimana??? ada tak beri pada ayah mak?? Kalau belum mula..mulalah dari sekarang...saya dah pernah lalui...sangat berbeza jika anda beri sedikit pada mak ayah berbanding jika anda tak beri langsung..sungguh beza !

Kehebatan pulangan rezki yang Allah kurniakan jika anda dahulukan ibu ayah...

Sejak dah berumah tangga sangat-sangat rindukan abah !! Semoga abah sentiasa sihat dan bahagia selalu.. Semoga suamiku juga akan menjadi abah terbaik buat anak-anak kami...
Sayang sangat dengan hero-heroku ini kerana Allah... Semoga mereka sentiasa dalam perlindungan Allah...



 Saya dan Abah tercinta....Rindu abah !!

 Abah Irdina a.k.a my lurvy husband... Luv him so much !


Luangkan masa anda di sini PETUA AYAH
Pasti anda rindu ayah anda !!
Terima kasih ustaz mengigatkan saya... 


MY BABY, I & Shaklee love story

Assalamualaikum..

Kenapa arini tetiba nak cerita pasai my baby,saya dan shaklee ?? hee..hee... sebab di group Surijunior for shaklee iaitu group 'maktok' shaklee kami ada sharing tentang breastfeeding journey wif shaklee ni...Then saya pun fikir why not saya letakkan story ni dalam blog ni..cerita shaklee effect !

Cerita ni agak panjang ya...hee...so njoy ...

Di awal kehamilan saya belum mengenali shaklee..sebagai persediaan untuk hamil saya just ambil PIL ASID FOLIK dari farmasi yg ada..sebab saya pernah baca..sebagai persediaan untuk hamil, both of suami isteri wajib ambil asid folik..Untuk apaaa ya??? Nanti kita story yang ni..

Ok..jadi setelah disahkan hamil pada bulan March 2012 saya dan encik suami pun dgn gigihnya cari supplement apa yg sesuai sepanjang saya hamil..kenapa perlunya SUPPLEMENT???
Pada saya ianya memang WAJIB sbb saya tak boleh nak yakin makanan yang saya ambil setiap hari zat dan nutriennya cukup for my future baby...Tak masuk lagi dengan persekitaran sekeliling la ni yg banyak menyumbang kepada perkara2 yg x baik (like air polution, asap rokok dll..)
Apa yg sy ambil masa tu adalah produk Salindah dari homopati..gud produknya..saya suka.. (sebab msa tu xkenal shaklee lagi kan...)...
Masa pregnant tu sy ttp kena simpul biawak(takut pulak ckp psal biwak...scary) yg mlm2 tu kan..Tuhan sajalah yg tau..dan...masa saya pregnant juga melalui fasa bulan puasa..saya sangat lah lemahnya masa bulan puasa tu...sehinggalah di akhir2 puasa saya kena gastrik !! (sodeh ingat leh posa penuh).."Mak" shaklee saya sekarang ni pun pertama kalinya offer kt saya ESP utk masalah ni (masa tu tgh promo tau...so harga murahhhh)..So lepas consume ESP ni mmg saya terus jatuh chenta ngan shaklee...saya lebih bertenaga...bln posa pn steady..minum ESP sampai la habis... Dalam masa yg sama ada gak member offer set berpantang shaklee sbb dia kata mmg awesome set pantang shaklee ni...

Fikir punya fikir oklah saya ambik set pantang shaklee...lagipun masa tu ada set trial pack..hrga pun moghah...lagipun sy pn dh jatuh chenta dgn ESP...buat pgthuan anda sbenarnya sy dh ada production susu since di akhir2 kehamilan dlm bln ke 8-9 camtula.. Nak dijadikan takdir Allah saya bersalin operate.. 1)Sebab my baby overdue dh 9 hari 2)Maknya progress slowwww ust 5cm in 6-7hours camtu 3)Doc kata fetal distress...so depa decide czer..berserah je la kan...

Alhamdulillah..done operation..masa pertama kali sedar terus dari ubat bius tu saya dh cuba untuk bangun dan bersihkan diri (dgn bantuan la kan) walaupun sakitnya Tuhan saja yg tauu...tapi gagahkan diri utk bangun sbb teringatkan my baby yg belum saya dakap dan berikan dia susu ibu...First day czer nurse2 ajar macam mana nk breast feed baby..alhamdulillah walaupun sy agak kekok dan xpandai..baby saya cepat belajar utk menyusu...susu waktu tu mmg banyak..alhamdulillah..sampaikan nurse tinggal terus baby kat saya sbb tgk saya blh handle dgn baik...ok.ok...rsanya cam panjang leborrr plak ceta..nak ceta psai shaklee effect sebenarnya...ok creta baby saya creta len kali na...

Jadi supplement yg saya ambil adalah set berpantang shaklee iaitu B-COMPLEX,VITA-C , VITALEA, dan ZINC...Alhamdulillah susu mmg meriah..luka cpt sembuh, saya njoy bfeed baby tanpa ada rasa tension...bcomplex mmg byk membantu...baby saya mmg sgt kerap menyusu..kdg2 tgah mlm tersengguk2 duduk menyusukan bayi..sbb dulu xpndai lahi menyusu sambil baring..hehehe... (la ni juara dah!!)
Ok manfaat keempat2 vitamin set berpantang ni nnt saya cerita di lain entry ya..

Apa manfaat yg saya sendiri dapat dgn set berpantang shaklee nii???
Haaa...susu meriah x hengat ! Kulit memang cantik gebu...badan sgt bertenaga..( x overclaim yaa...) yg bestnya ramai tegur bila masuk kerja...badan nmpak susut banyakk...hairan..bju kecik banyak boleh pakai.. mak sendiri pun cakap bdn susut..gembiraaa !! hehe...tapi yg xbestnya bila dh masuk kerja godaan makann banyak...stresss keja banyak...saya makan dan makan xhengat...naik bgai dipam2...haha insap laa...ni azam nk kuruih balik dn shaklee...hehe...

Ok...ada 1 lg masalah bila dh msuk 3-4 bulan lepas bersalin..pinggang start terasa sakit..ialah byk hndle baby, mnunduk tukar diapers suma..keja oips byk ngadap pc duduk.. masa tu "mak" shaklee offer OSTEMATRIX...dia kata baguih utk tulang, sakit pinggang..between sy breastfeed...clasium nk guna banyak..nanti habis baby tarik calcium , gigi mak nanti luruh habis kalo xdapat calsium yg mencupi..oklah oklah...truih join jadi ahli..sbb ingt dh alang2 mmg mkn shaklee and dah jatuh chenta ngan shaklee why not x jadi ahli kan...haa...ceta pasai ostematrix ni mmg ubat ajaib la... bukan takat sakit blakang ja hilang.. tarik mengkarung ( apaaaa tuuuu ??? ) pun xdak lagi..membuang mmg boleh tabik la! xdak sembelit yg menakutkan dah...awat la "mak" ku xperkenalkan masa lam pantang tak tau... haha.. (makkkk oi geram tauu) ni klo "mak" baca ni habislaa..hehe...

Hohoi cukuplah kot setakat tu cerita pengalaman bermula dgn shaklee...hee... ha sebelum terlupa...kih2...ramai orang kata baby I gebu tauuu walaupun abahnya golap maknya coklat...penangan pregnant dgn ESP kah?? haha xtaulah..kang ada yg kata overclaimed plak kan...
Cukup...cukup...nanti lain kali cerita lagi...jom layan gamabar sharing breastfeeding saya dn gmbar kegemilangan jd kurus dgn set pantang...yg sekarang niiii saizku abaikan yaa...hehe...


My breastfeeding journey...

Umur 26-sebelum kahwin-bulat kan... hee...

 Masa pregnant kat Cik Dina

 Cik Dina ~ @3 month ....nampak kurus banyak kan...
 Cik Dina @3 month...mmg susut..
 Cik Dina @8 month...masih kurus penangan set berpantang shaklee
Cik Dina @ 1 year...mummy still maintain..
Now...! mummy dah bolatt...heee...

Kenapa mummy dah bolatt??? ni sebab stress keja bertimbun...selera makan jadi besar...tapi yg betulnya sbb pas Cik Dina dh setahun saya dh kurang aktiviti mengepam dek kerana kekangan waktu kerja..Tapi alhamdulillah Cik Dina masih dapat bekalan susu ibu sebab bila balik ja keja breast sentiasa penuh..Cik Dina pun perkara pertama yg dia nak bila jumpa mummy adalah "ammi...boleh tak nenen" hehe....
Malam nak tidur pun kena lena dengan susuan mummy..alhamdulillah rezeki Dina masih ada dan inshaaAllah akan menyusu Cik Dina hingga lengkap 2 tahun....

Ini semua berkat consume sipplement Shaklee dgn izin Allah..so pasni apa lagi nampak gaya kena consume set slimming plak la kan...sebab dah bolaattt..hee....ok jom berdiet dgn shaklee !!! Kalo x tambah adik untuk Cik Dina la kan..hiiii....

Inilah cerita chenta shaklee ku...siapa lagi x percaya manfaat shaklee?? Jom dapatkan konsultasi percuma dari saya..anda pasti teruja !!

KEAHLIAN SHAKLEE

ASSALAMUALAIKUM...

Mesti ramai yang tertanya-tanya macam mana nak join shaklee kan???

Ok..nak jadi ahli shaklee boleh dalam 2 cara ikut pilihan masing-masing
1) Anda nak jadi ahli berbayar ??
2) Anda nak keahlian PERCUMA ???

Mai saya cerita dulu keahlian PERCUMA....sebab mesti ramai nak tahu kan...


CARA JOIN MEMBER SHAKLEE SECARA PERCUMA


 Anda hanya membuat pembelian produk sebanyak 200UV dalam satu pembelian tunggal yang bernilai RM650 sahaja !
Secara automatiknya anda akan mendapat keahlian secara PERCUMA seumur hidup...
Bukan itu saja....anda juga layak terus untuk mendapat CASH BONUS sebanyak RM30.++...
30 hinggit tau bukan 30ribu ya..hee :)
Lagi banyak pembelian anda lagi beribu-ribu ringgit lah cash bonus anda...! 
Best bukan !



CARA JOIN MEMBER DGN PEMBAYARAN KEAHLIAN


OK...Jika anda tak mau beli barang banyak-banyak pun boleh...keahlian berbayar ni pun sangatlah mampu milik..hehe... CUMA RM65 anda layak menjadi pengedar shaklee yang SAH seumur hidup !!!
Memang sangatlah awesome nya kan..kan..kan...

Jadiiii....tunggu apa lagi ??? Jom la join keahlian shaklee hari ini ! InshaaAllah saya dan team saya akan guide anda sehingga berjaya. Kita semua bermula dengan 0 zero dan akan menjadi HERO inshaaAllah... :)


Siapa yang BERANI sahut CABARAN ???? JOM HARI INI !!!
DAPATKAN CONSULTATION PERCUMA DARI SAYA SEKARANG !!!

GRAPE SEED EXTRACT




Tahukah anda komponen terbaru dalam Vita-E Complex Shaklee ??

Shaklee telah membuat penambahbaikan ke atas Vita-E Complex nya dengan menambah komponen terbarunya iaitu EKSTRAK BIJI ANGGUR
 

Apa kelebihan Ekstrak Biji Anggur ni ??

<3 Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol


<3 Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 x lebih baik dari Vita-E dan 50 x lebih baik daripada vitamin C


<3 Minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser dan amat baik untuk awet muda serta memelihara kecantikan

<3 Ekstrak biji anggur ini terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul

<3 Melambatkan penuaan~anti ageing...yang ni paling best kannn.. hehe...


<3 Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) 


<3 OPC mampu memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya

<3 OPC juga terikat dengan kolagen yang mana "procyanidin" ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi ~!!! <3

Siapa yang tak nak cantik??? Mesti semua orang nak kan... hee...
Tapi..jangan fikir cantik saja tau..tengok balik khasiat yang mampu disumbangkannya..memang sangat awesome lah~!









Ihsan dari blogger lain 
Hehe..masa  Vita E-Complex lama saya tak kenal lagi...tapi lepas kenal dengan 
Vita-E Complex yang baru ni..memang tak cari yang lain dah..
Sebab Vita-E Shaklee ni mmg awesome..sekali cuba jatuh chenta hokey~!



HUSNA 012-5533754
Your Shaklee Independent Distributor SID 918035
FB Page : Dina Health Care